Categories
Aktualno Humanitarni in aktivni

Bomo letos obeležili slovenski kulturni praznik od doma?

Delite povezavo na socialnih omrežjih

Bralni krožek Društva upokojencev Senovo vas vabi k sodelovanju ob prazničnem dopoldanskem klepetu na temo: Kdaj, kje in kako in koliko se je pa mene dotaknil Prešeren?

Vemo, da se je Prešeren dotaknil vsakega izmed nas. Nekatere je oplazil v osnovni šoli, druge zaznamoval v srednji ali na kakem imenitnem nastopu, tretji ste ga vzljubili, ker je tako srčen, četrti niste želeli niti slišati dolgo zanj, ker je pisal tako dolge pesmi, dokler… 

Na spletnem srečanju organizatorji pričakujejo, da bo kdo od navzočih prebral kako Prešernovo pesem, ki se mu je še posebej vtisnila v spomin, da bo kdo drug povedal katero od mnogih anekdot, ki krožijo med ljudmi o pesniku, da bo kdo navdušil s kako prepesnjeno stvaritvijo, kakršne nam ponuja Andrej Rozman Roza, da bodo izvedeli, kako se je bilo učiti in naučiti Prešernove pesmi na pamet in tudi, katero bi postavili v današnji čas pa še kaj. Skratka: karkoli, kar diši po Prešernu, bo dobrodošlo.

Klepet bodo začeli ob 9.30 in zanj namenili poldrugo uro. 

Vabljeni.

Vašo potrditev in prijavo na srečanju pričakujejo do petka, 5. 2. 2021, do  18.ure, na elektronski naslov: pzduposavje57@gmail.com.

Vsem, ki boste potrdili prisotnost, bodo poslali povezavo do spletnega srečanja. Povabilo lahko pošljete tudi tistim, za katere menite, da bi jih utegnilo zanimati. 

Vir: ZDUS – Bralni krožek DU Senovo

Avtorica fotografije: Boža Ojsteršek

Prenesite aplikacijo za Apple iOS
Prenesite aplikacijo za Android / Google Play