Categories
Aktualno Zdravje

Strokovnjaki s področja duševnega zdravja v času epidemije COVID-19 na voljo za razbremenilne pogovore

Delite povezavo na socialnih omrežjih

Če v času epidemije potrebujete psihološko pomoč, se lahko obrnete na strokovnjake s področja duševnega zdravja, ki so na voljo v številnih zdravstvenih domovih po vsej Sloveniji.

V sklop Telefona za psihološko podporo prebivalcem med epidemijo COVID-19 (na številki 080 51 00) sodi tudi psihološka podpora  v zdravstvenih domovih.

Strokovno pomoč pri premagovanju stisk, strahov in skrbi vam nudijo izkušeni psihologi, diplomirane medicinske sestre in drugi strokovnjaki s področja duševnega zdravja iz zdravstvenovzgojnih centrov, centrov za krepitev zdravja in drugih služb v zdravstvenih domovih.

Psihološka podpora ni namenjena poglobljeni psihoterapevtski ali psihiatrični obravnavi, dajanju nasvetov v zvezi z boleznijo COVID-19 in ukrepi, povezanimi z njimi. Za te informacije se prosimo obrnite na Klicni center za informacije o novem koronavirusu na številki 080 14 04,  spletno stran NIJZ oz. vladno spletno stran.

Za razbremenitev in pogovor lahko torej pokličete na enotno številko 080 51 00 ali pa strokovnjaka iz vašega ali kateregakoli drugega zdravstvenega doma iz seznama na povezavi. Seznam se sproti dopolnjuje.

To, da se obrnemo po pomoč in delimo svojo stisko, je znak naše moči.

SEZNAM TELEFONSKIH KONTAKTOV V ZDRAVSTVENIH DOMOVIH ZA PSIHOLOŠKO PODPORO V ČASU EPIDEMIJE najdete na tej povezavi.

Vir: https://www.nijz.si/sl/strokovnjaki-s-podrocja-dusevnega-zdravja-v-casu-epidemije-koronavirusa-na-voljo-za-brezplacne

Prenesite aplikacijo za Apple iOS
Prenesite aplikacijo za Android / Google Play